Aankoop

Graag ondersteunen wij u bij de aankoop van uw woning of appartement. Onze volledige aankoopbegeleiding omvat onderstaande onderdelen.

Inventarisatie van uw wensen

Middels een persoonlijk gesprek inventariseren we samen met u wat u precies zoekt en welke dienstverlening u daarbij van ons verwacht.

Zoekopdracht en bezichtigingen

Als u besluit om met ons het aankooptraject in te gaan, dan maken we een zoekopdracht in ons computersysteem aan. Op het moment dat er een woning te koop komt die voldoet aan uw zoekcriteria, dan ontvangt u een mail van ons met daarin een presentatie van de woning. De woning(en) die u interessant vindt gaan we bezichtigen. Na elke bezichtiging bespreken we onze bevindingen van de woning met u.

Recherche en waarde-advies

Heeft u de woning of het appartement gevonden waarmee u verder wilt, dan voeren wij een uitgebreide recherche uit. Dit houdt in: onderzoek van funderingsgegevens, bodemgegevens en eventuele aanschrijvingen bij de gemeente. Ook onderzoeken we alle relevante stukken zoals bijvoorbeeld het eigendomsbewijs en kadastrale gegevens. In het geval van een appartement betreft dit tevens een onderzoek naar de vereniging van Eigenaars (VvE) en de splitsingsakte.

Op basis van de bezichtiging en de uitkomsten van de recherche stellen we de waarde van het object vast.

Bieden en onderhandelen

Bij een positieve uitkomst van de voorgaande stappen kunnen we de onderhandeling inzetten. Stap voor stap bespreken we dit met u, met als doel een zo gunstig mogelijke aankoop te realiseren.

Koopakte

Wanneer de onderhandeling succesvol is afgerond, kan er door de aankopend partij en verkopend partij een datum worden afgesproken om bij een notaris de koopakte te tekenen. Dit regelen wij. Enkele dagen vóór het tekenen van de koopakte nemen wij deze met u door, zodat u weet waar u voor tekent.

Eindinspectie en levering

Vlak voordat de woning bij de notaris aan u wordt overgedragen ('geleverd'), inspecteren we samen met u en de verkoper de woning. We bekijken of de woning in dezelfde staat is zoals bij de koop is overeengekomen. Vervolgens gaan we mee naar de notaris waar de uiteindelijke levering plaatsvindt. U krijgt dan de sleutels overhandigd.